RMO

rouveen kaasspecialiteiten

In opdracht van Rouveen Kaasspecialiteiten verzorgen wij al meer dan 60 jaar het transport van verschillende soorten boerderijmelk. Met acht RMO-wagens halen we jaarlijks zo’n 200 miljoen liter boerderijmelk op voor de plaatselijke zuivelfabriek. Dat doen we voornamelijk in Noord- en Midden-Nederland.

Van koemelk tot koosjere melk

Naast traditionele koemelk transporteren we ook biologische koe- en geitenmelk en weidemelk. Rouveen Kaasspecialiteiten richt zich namelijk op speciale kaassoorten. Dat betekent dat we melk van boeren, die aan bepaalde voorwaarden voldoen, apart moeten ophalen. Zo wordt er bijvoorbeeld koosjere kaas gemaakt, waarbij rabbi’s het gehele proces van koe tot kaas checken. Een aantal van onze RMO-wagens is zelfs uitgerust met meerdere compartimenten, om het transport van meerdere melksoorten in één rit mogelijk te maken.

Specialistisch werk door onze chauffeurs

Onze chauffeurs zijn zonder uitzondering vakmensen. Ze hebben allemaal de cursus tot RMO-chauffeur doorlopen. Al onze chauffeurs weten wat er komt kijken bij het specialistische vervoer van boerderijmelk. Melk rijden is namelijk écht specialistisch werk. De chauffeurs worden opgeleid om op de juiste manier kwaliteitsmonsters van de melk te nemen met de pomp- en meetapparatuur in onze RMO-wagens.